L'esforç no és tal sense patiment.

Carpe diem amics !!

martes, 24 de enero de 2012

I DUATLO CERDANYOLA - CRÒNICA

Sensacions ben diferenciades en aquesta primera competició del 2012. En primer lloc i el més important, durant la cursa no vaig sentir cap dolor en el genoll dret, senyal que les infiltracions fan la seva funció i el procés el seu curs. La inactivitat però, sense còrrer pràcticament desde novembre va passar factura i el resultat va ser molt pobre.
La intenció era còrrer a un ritme suau, sense forçar, però estem parlant d'una competició que s'engloba dins la Federació Catalana de Triatló, i aquest ritme suau significava anar gairebé dels últims. Apretar en aquesta primera part per mantenir un ritme de 4:50 aprox, en alguns trams en pujada, va finiquitar tota opció de poder fer una bona cursa global, i el patiment va ser continu fins l'arribada.

La cursa va començar a les 10.30h, una hora bona per no tenir que llevar-se molt aviat i poder xerrar abans de la cursa amb els companys, tant d'anteriors triatlons (Jaume i Toni) com els cracks del club Atletisme Sant Boi, l'Amadeu, David i Ricard.
Aquí teniu alguna foto de la entrada a boxes i la bici ja penjada amb la resta de material:

Com us deia la cursa va començar puntual, amb uns 430 inscrits i 354 finalitzats entre no presentats, desqüalificats i retirats.
El primer tram el vaig finalitzar en 23:58 minuts, molt justet de forces per l'esforç tot i ser només 5 km. T1 amb calma per recuperar l'alé i començar el tram de bicicleta.
Tot i que havia vist el perfil a la web, va ser més trencacames de l'esperat i vaig gaudir en molt pocs moments del circuit i de la cursa en si, doncs encara pagava l'esforç del primer tram de cursa.

En cap moment vaig poder agafar ritme ni afegir-me a un grup en condicions, per finalitzar a un ritme de 25 km/h i els 20 km en 46:18 minuts, molt lluny de l'esperat. La ultima volta de les 3 ja es queixaven els quàdriceps, isquios i bessons amb els primers símptomes de rampes. La cosa no pintava bé !!

Entrada a boxes i l'últim esforç del segon tram de còrrer en 13:15 els 2.5 km per acabar la cursa en 1:23:31
Que lluny queden els del Sant Boi, amb temps de 1:02 David, 1:03 Amadeu i 1:06 Ricard, quan jo arribava ja s'havien fotut el fuet i el vi de la bossa d'obsequis !!
Per cert, bona bossa i molt bona organització. El recorregut de tots els trams també era força atractiu, el que no funcionava avui era jo.

No puc evitar comparar aquest temps amb la DU de Calafell de l'any passat per exemple, que vaig finalitzar en 1:11 min. Aquella cursa era més ràpida però, més planera i sobretot: no portava la inactivitat d'aquest diumenge.

Hi haurà més curses per poder estar satisfet, no ha estat avui, però m'agafo fort al punt més important: NO PAIN !! això vol dir que en vindran més !!